duminică, 29 martie 2020
Acasă > Eveniment > Cel mai mare graffiti din România

Cel mai mare graffiti din România

Constanța beneficiază de cel mai mare graffiti din România, care se întinde pe o lungime de 1.350 de metri pătrați. 25 de artiști din toată țara s-au s-au aliniat la startul competiției Street Art Contest, în Dana 45 a portului Constanța. Văzuți de unele autorități drept huligani, tinerii artiști arată că talentul bate prejudecățile.

“Este destul de complicat. Este o chestie care se învață în timp. Am ajuns să fac graffiti, pentru că aveam prieteni care se ocupau cu asta. Depinde ce îți dorești să faci în acest domeniu: vrei doar să îți exprimi astfel anumite sentimente sau dorești să duci totul la stadiul de artă”, ne-a spus unul dintre concurenți.

Dacă alte țări europene permit tinerilor să deseneze în locuri special amenajate, România continuă să considere graffiti-ul o activitate la limita legii. Street Art Contest este primul eveniment de acest gen organizat la Constanța. Cele mai bune trei lucrări, care vor schimba fața cenușie a portului, vor fi premiate.

“Pentru noi, ce fac ei este mai mult decât un scris pe perete, este un desen. Fiecare are interpretarea proprie, înseamnă ceva, are o valoare. De aceea credem că e important să fie promovați și ajutați în locurile unde se pot face aceste desene. Câștigătorul va lua 500 de euro, locul doi 300 de euro și locul trei 200 de euro”, ne-a spus Radu Dragomir, coordonator proiect.

Pentru a acoperi întreaga suprafață, artiștii au avut nevoie de 1.400 de spray-uri colorate, vopseluri, schele metalice și platforme electrice. Street Art Contest deschide oficial seria de actiuni si evenimente dedicate artei urbane si culorilor la Constanta în 2014. Meeting Of Styles este cel mai cunoscut eveniment de street art din lume.

“Evenimentul deschide o serie de acțiuni dedicate culorilor la Constanța în 2014. Prin acestea, ne dorim să primim o distincție pentru Constanța, drept Orașul Culorilor în 2014. În august va avea loc  cel mai mare eveniment din lume, Meeting Of Styles, dedicat street-art-ului, punând orașul Constanța alături de orașe precum Barcelona, Los Angeles, Tokyo, etc. “, ne-a declarat Victor Maxim, promoter eveniment.

Tema grafica a competiției este reprezentată de Marea Neagra, Portul Constanța și istoria orașului.

Redactor: Sorin Hulubei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *