Cele mai puternice femei din lume

  •  
  •  
  •  
  •  

Forbes a realizat un top al celor mai puternice 100 de femei din lume. Printre acestea se regăsesc și femei din lumea afacerilor, domeniul politic sau diferite alte sectoare de activitate.

În momentele următoare vom face cunoștință cu primele cinci. Pentru fiecare femeie inclusă în top, Forbes indică și funcția deținută la momentul actual, astfel că, putem vedea și domeniul de activitate în care au reușit acestea să devină celebre.

Cea mai puternică și mai cunoscută femeie din lume este considerată Angela Merkel. Este unul dintre cei mai buni lideri politici pe care i-a văzut poporul german vreodată. Echilibrată și puternică, Angela este și o fire extrem de carismatică. Pe locul secund se află Christine Lagarde, care la vârsta de 63 de ani a devenit prima femeia desemnată la conducerea Băncii Centrale Europene, pe 1 noiembrie 2019. Pe lângă deținerea cheii vistieriei Europei, Christine a condus și FMI-ul între 2011 – 2019.

Nancy Pelosi, locul trei, este un alt lider în domeniul politic, o femeie foarte cunoscută în SUA pentru poziția pe care o are în Camera Reprezentanților. Este constant angrenată în discuții și discursuri politice îndreptate împotriva lui Trump.

Ursula von der Leyen, penultima în acest top cinci, este Președintele Comisiei Europene din iulie 2019, prima femeie în această funcție. Ursula a servit și cabinetului Angelei Merkel, având cea mai îndelungată poziție în această echipă.

Mary Barra, considerată a cincea cea mai puternică și cunoscută femeie din lume, este poate cea mai faimoasă femeie de afaceri din SUA. Și asta datorită unor idei de afaceri de-a dreptul sclipitoare într-un domeniu de business acaparat de bărbați precum domeniul auto.

Aici, se încheie topul celor mai puternice cinci femei din lume care, în anul 2019, au avut un cuvânt de spus în problematici de nivel mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *