sâmbătă, 8 august 2020
Acasă > Social > Celebrul tren Orient Express, din nou în România

Celebrul tren Orient Express, din nou în România

Celebrul Orient Express a ajuns din nou în țara noastră.

Trenul de lux a oprit ieri în gara din Sinaia, iar cei aproape o sută de pasageri s-au bucurat de peisaje și au vizitat Castelul Peleş, după care trenul și-a continuat călătoria spre Capitală.

O dată pe an, în această perioadă, Orient Express-ul ajunge și la București, având ruta Paris – Viena – Budapesta – Sinaia – București – Varna – Istanbul – București – Sinaia – Budapesta – Viena – Veneția.

”După 134 de ani de la prima cursă, celebrul tren de epocă Orient Express traversează din nou România.

Povestea lui începe la 4 octombrie 1883, când pleca în prima sa călătorie, din Gare de Strasbourg (Paris), cu destinaţia Istanbul.

De câțiva ani, traseul istoric este refăcut și organizat de compania “Venice-Simplon Orient Express”, precizează CFR Călători.

Fiecare vagon, construit în anii 1920, are propria poveste legată de numele unor regi sau al unor celebrităţi.

Vagoanele au fost reabilitate şi asigură tot confortul şi luxul călătorilor. Cristal veneţian, tapiserii orientale, porţelanuri chinezeşti şi piese de mobilier din cedru sau lemn de trandafir, totul a fost restaurat pentru ca Orient Express-ul să arate ca odinioară.

O excursie de șase zile cu faimosul tren costă 9 mii de euro, iar în vagoane se află în prezent  98 de pasageri si 44 de membri ai staff-ului, care depun toate eforturile pentru a face ca fiecare turist să aibă parte de o călătorie perfectă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *