vineri, 14 august 2020
Acasă > Social > Cer să se facă dreptate!

Cer să se facă dreptate!

Clipe grele pentru familiile și apropiații celor trei fete care au sfârșit în urma tragediei de sâmbătă noapte. Pe lângă întrebările rămase încă fără răspuns, părinții celor trei tinere au fost puși în fața celui mai negru coșmar, acela de a-și vedea copilul într-un sicriu pregătit pentru ultimul drum.  Printre frământările familiilor îndurerate și acuzațiile ce planează asupra patronului localului libanez, anchetatorii încearcă să găsească raspunsuri.

Tragedia în care cele trei tinere au fost arse de vii a impresionat o ţară întreagă. Treptele restaurantului mistuit de flăcări s-au transformat acum în altar, iar constănțenii care nici măcar nu le-au cunoscut pe fete, dar au rămas marcați de povestea lor, au aprins aici câte o lumânare.

La Morga Cimitirului Central Constanța, părinții și rudele celor trei tinere au vărsat lacrimi amare în așteptarea clipelor când își vor confrunta cel mai negru coșmar. Acela de a-și vedea fetele în sicrie.

Medicii legiști le-au înmânat certificatele de deces, pe care scrie cauza morții. Printre lacrimi amare și-au găsit ecou întrebări fără răspuns ale. Familiile și apropiații nu pot accepta tragicul sfârșit al tinerelor, care spun ei, ar fi putut fi evitat.

Asta încearcă acum autoritățile, să găsească răspunsuri la toate aceste întrebări. Cei de la Inspectoratul Teritorial de Muncă au desfășurat o anchetă la restaurantul libanez și au descoperit mai multe nereguli.

“Am constatat că o singură persoană avea contract de muncă activ la o întreprindere individuală, două dintre cele patru persoane aveau contractele de muncă încetate încă din luna septembrie 2013, dar la alte societăți, iar o persoană născută în 1994 nu figurează deloc în Revisal, deci nu a avut niciodată contract de muncă. Măsurile  vor fi între 10000-20000 de lei amendă contravențională. ” a declarat Eugen Bola, directorul ITM Constanța.

Procurorii au fost și ei la fața locului, împreună cu celalate autorități împlicate în acest caz. Încearcă să pună cap la cap toate informațiile de până acum. Este de neexplicat de ce fetele nu au putut fi scoase și ce s-a întâmplat cu cablurile de la sistemul de supraveghere video. Familiile îndoliate nu înțeleg de ce patronul le-a încuiat în vestiar și de ce nu și-a dat seama că îi lipsesc angajatele. Din păcate, strigătele disperate de ajutor ale tinerelor nu au fost auzite de nimeni.

„Nu m-au lăsat jandarmii, a trebuit să mă bat cu Poliția și Jandarmeria ca să pot să intru, să vorbesc cu patronul unde sunt fetele, unde e Nicoleta? ” a povestit Maria Vasilițeanu, mama Nicoletei.

Părinţii Nicoletei își aduc aminte cu durere în suflet ultimele cuvinte ale fetei.

„Ultimele cuvinte pe care mi le-a spus, când am condus-o la ușă, au fost  –  O să iau eu cheile ca să nu vă mai trezesc pe voi la o oră așa târzie. O să vă dau mesaj” a povestit Mariana Serkany, mama Nicoletei Cengher.

Fratele Mihaelei Tucă a spus că va merge până în pânzele albe ca să se facă dreptate. Unul dintre prietenii lui povestește cu groază momentele cumplite prin care a trecut când a ajuns la locul tragediei.

“Nu și-au făcut datoria, să le fie rușine. La zece metri au venit fără apă și fără măști de gaze și au zis că ei nu intră, că nu au lanternă. ” a precizat Mihai Marcaș, fratele Mihaelei Tucă.

Familiile fac ultimele pregătiri pentru a-și conduce fetele la groapă. Înmormântările vor avea loc miercuri după- amiază.

Redactori: Andreea Barbu/ Denisa Stoenescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *