Acasă > Educatie > Cercetașii au venit la mare

Cercetașii au venit la mare

Peste 40 de cercetași din toată țara s-au adunat la mare în Tabăra de vară a Academiei ”Mircea cel Bătrân” din Constanța. Aceștia au participat la un concurs național desfășurat online. Elevii vor avea parte o vacanță mai puțin obișnuită la mare. Timp de o săptămână, atât cât va dura ”Tabăra de vară pentru cercetași”, aceștia vor fi extrem de solicitaţi. Chiar dacă este pentru prima dată când au o astfel de experiență, tinerii spun că totul este exact așa cum și-au închipuit.  Aici vor învăța cu toții lucruri de care poate că nu ar fi avut parte altfel: să vâslească, să facă noduri, mai exact să fie militari în cadrul Marinei. Selecția participanților s-a desfășurat printr-un concurs online, organizat de Ministerul Apărării Naționale.

”În programul taberei sunt incluse întâlniri cu studenți și cadre militare din Forțele Navale. De asemenea vizite la obiective turistice și istorice și militare din garnizoana Constanța și nu numai. O să mergem și în Tulcea la Batalionul de Infanterie Marină și vom avea multe activități sportive. (…) În prima parte a zilei am vizitat facilitățile Academiei Navale, au fost la simulator și au fost foarte impresionați de condițiile de acolo. Și la Planetariu după care am fost cu ei la Muzeul Marinei Militare, și Farul de aterizare din Constanța.”, a declarat  Locotenent Colonel Mihaela Ighescu, Comandantul Taberei de vară pentru cercetași.

Aflată la cea de a șaptea ediție, Tabăra de vară a Academiei ”Mircea cel Bătrân” din Constanța  este menită să ofere elevilor posibilitatea cunoașterii elementelor unei profesii în domeniul militar. Acesta se înscrie în seria proiectelor naționale educative adresate tinerilor de liceu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *