Acasă > Comunicate > Cercetat pentru falsificare de carduri

Cercetat pentru falsificare de carduri

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Având în vedere semnalarea emisă de autoritățile italiene, procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au solicitat Curții de Apel Constanța, în data de 29.11.2013, luarea măsurii arestării preventive, pentru punerea în executare a unui mandat european de arestare, emis la data de 21.10.2013 de Tribunalul din Perugia, Italia, în vederea predării, a persoanei solicitate MOLDOVAN GHEORGHE-LIVIU.

Din actele transmise de autoritățile judiciare italiene rezultă că persoana solicitată MOLDOVAN GHEORGHE-LIVIU este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de asociere cu scop infracţional în vederea falsificării şi folosirii frauduloase a cardurilor de plată/credit; instalarea de dispozitive capabile să intercepteze procesarea de date şi transmitere computerizate; falsificare carduri de credit/plată şi folosirea ilegală a acestora.

În fapt, în sarcina inculpatului MOLDOVAN GHEORGHE-LIVIU s-a reţinut că, în perioada 12.09.2012 – 17.01.2013 a operat în localităţile Perugia, Ghedi, Reggio Emilia, Riccione, Forli.Caorso, Adria şi Roncade din Italia împreună cu alte 24 de persoane s-au constituit într-un grup infracţional, al cărui scop era să falsifice şi să folosească ilegal cardurile de credit/plata pentru retrageri frauduloase de numerar din bancomate de la oficii poştale, bănci, prin instalarea de dispozitive specifice capabile să copieze codurile PIN ale cardurilor în dauna posesorilor. Codurile secrete erau folosite apoi la clonarea de carduri şi la folosirea pentru retragerea ilegală de numerar din bancomate. Numitul MOLDOVAN GHEORGHE-LIVIU era şeful, promotorul şi coordonatorul acestui grup infracţional, în mod simultan reuşin să pună la dispoziţie membrilor grupării infracţionaledispozitivele capabile să intercepteze codurile cardurilor de credit/plată şi să cloneze carduri. De asemenea, acesta era cel care aduna banii proveniţi din aceste retrageri ilegale făcute de membrii grupării infracţionale.

Cauza penală a fost înaintată Curţii de Apel Constanţa, spre competentă soluţionare.

Menţionăm că această activitate reprezintă o etapă procesuală prevăzută de Legea nr. 302/2004 republicată privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, situaţie care nu poate înfrânge în nici un mod prezumţia de nevinovăţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *