Acasă > Social > Ceremonie religioasă la Academia Navală. A fost sfințită capela instituției

Ceremonie religioasă la Academia Navală. A fost sfințită capela instituției

Capela cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța a fost ieri sfințită.

Slujba a fost oficiată de Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, alături de un sobor de preoți și diaconi, în prezența Șefului Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Dr. Alexandru Mîrșu și o mulțime de credincioși militari și civili din Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și din orașul Constanța.

Pe data de 23 aprilie 2002, la inițiativa comandantului Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, contraamiral de flotilă Gheorghe Marin și cu ajutorul fizic al truditorilor din Academia Navală s-a pus piatra de temelie a acestui sfânt locaș.

Renovarea și împodobirea cu pictură s-au realizat în perioada 2018-2019, cu sprijinul comandantului Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, comandor Octavian Tărăbuță și cu ajutorul tuturor angajaților academiei care au contribuit în desăvârșirea locașului de cult.

Pictura a fost realizată de un grup de pictori coordonat de Ela Maria Voinea. Cel din urmă ostenitor la ridicarea acestui sfânt locaș este preotul militar Emanuel Bodea. 

Sursa: Academia Navală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *