duminică, decembrie 8, 2019
Acasă > Eveniment > Cernavodă: 56 de străzi intră în reabilitare

Cernavodă: 56 de străzi intră în reabilitare

Initiativa ii apartine primarului Mariana Mircea, dar a fost respinsa de CL la ultima sedinta pentru studierea in detaliu a documentelor

Primarul orasului Cernavoda Mariana Mircea a initiat de curand un proiect ce vizeaza modernizarea unor strazi din orasul Cernavoda. Proiectul prevede  lucrari de reparatii si modernizare pentru cca.37% din trama stradala, respectiv un numar de 56 de strazi si sectoare de strazi, cu o lungime totala de peste 15 km, strazi care in marea majoritate au fost supuse pana in prezent lucrarilor de extindere  retele de apa – canalizare si  retele de termoficare. Lucrarile constau in modernizarea partii carosabile si a trotuarelor, ridicare la cota a capacelor  caminelor de canalizare, colectoarelor transversale cu gratar si a gurilor de scurgere. Investitia  este estimata la valoarea de  32. 570. 130 lei  si va fi suportata din bugetul orasului.
Primarul orasului a prezentat acest proiect si consilierilor locali solicitandu-le aprobarea studiului de fezabilitate si a indicatorilor tehnico – economici. Din pacate, proiectul nu a trecut de voturile consilierilor locali care au precizat ca pentru un astfel de proiect este nevoie de o mai atenta analiza. Ca urmare, primarul a organizat o intalnire la sediul Primariei unde a invitat atat consilierii locali cat si specialistii care au intocmit documentatia tehnica pentru a discuta si analiza impreuna acest proiect. La intalnire nu au participat decat doi dintre cei 17 consilieri locali ai orasului Cernavoda. “Avand in vedere, starea avansata de degradare a unor strazi din oras, demararea unui asemenea proiect de asfaltare si modernizare este absolut necesara iar intarzierea lui nu poate aduce decat disconfort locuitorilor orasului”, precizeaza primarul Mariana Mircea.
Proiectul va fi prezentat din nou consilierilor locali in urmatoarea sedinta de consiliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *