Cernea îi oferă lui Zgonea un tricou cu Pink Floyd: O ţinută uşor nonconformistă ar trebui acceptată

  •  
  •  
  •  
  •  

Deputatul Remus Cernea i-a oferit, marţi, pe holul Parlamentului, preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, un tricou cu inscripţia “Pink Floyd”, arătând că un astfel de obiect vestimentar nu afectează nicicum conduita unui parlamentar şi ar trebui acceptată o ţinută uşor nonconformistă.

“Sunt împotriva fumatului, dar am adus o pipă a păcii, un tricou cu Pink Floyd. I-am adus (preşedintelui Camerei, Valeriu Zgonea – n.r.) un tricou nou-nouţ, sper să-l poarte cu bucurie şi cu mândrie şi să asculte albumele Pink Floyd. Cred că un astfel de tricou nu este nici indecent şi nu afectează sub nicio formă conduita unui parlamentar”, a afirmat Cernea.

El a mai spus că “o ţinută uşor nonconformistă ar trebui acceptată şi în Parlamentul României, aşa cum se acceptă şi în alte parlamente” şi a adăugat că a purtat numai cravata de pionier.

În opinia lui Cernea, “în ziua în care preşedintele Camerei Deputaţilor sau preşedintele Senatului vor purta în plen un tricou cu Pink Floyd va fi un mare pas înainte pentru democraţia din România”.

Valeriu Zgonea a refuzat tricoul, spunând că el are primul album al lui Pink Floyd.

Deputaţii din Comisia de regulament au discutat principiile care stau la baza Codului de conduită a parlamentarului. Aceştia au stabilit că parlamentarul trebuie să aibă o ţinută decentă şi oficială, după cum a precizat preşedintele Comisiei, Nicolae Vasilescu.

Ministrul Justiţiei a trimis recent o scrisoare preşedintelui Camerei Deputaţilor în care cere, în perspectiva raportului MCV, elemente relevante privind codul de conduită a parlamentarilor, Valeriu Zgonea precizând că modificarea regulamentului Camerei şi elaborarea codului se vor face în această sesiune.

Valeriu Zgonea a precizat, în 16 octombrie, că în Codul de conduită al parlamentarului se vor preciza “chestiuni simple”, de la “cum trebuie să se comporte şi să se îmbrace parlamentarii, până la atitudinea pe care aceştia o au faţă de colegii lor în interiorul Parlamentului”.

Zgonea crede că parlamentarii trebuie să se îmbrace “decent”. El a arătat că decent înseamnă “să fii respectuos cu funcţia pe care o ai, să ştii atunci când vii la microfon să porţi o haină pe tine şi să ai un comportament civilizat atât în interiorul Parlamentului, cât şi în afara lui”, pentru că, spune Zgonea, “nu poţi fi deputat doar de la 08:00 la 16:00”. “Eşti deputat pe întreaga perioadă a mandatului”, a mai spus el, .

La sfârşitul lunii august, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, s-a întâlnit cu Roger Waters, membru fondator al formaţiei Pink Floyd, înaintea concertului “The Wall” pe care acesta l-a susţinut la Bucureşti. Cei doi au făcut atunci şi un gest simbolic de dărâmare a zidului Casei Poporului. Zgonea a spus atunci că Pink Floyd este formaţia sa preferată.

Sursa: Mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *