Cetățean maghiar, prins în timp ce transporta substanțe psihoactive

La data de 18 mai 2024, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Harghita, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Harghita, au prins în flagrant delict un bărbat, de 31 de ani, cetățean străin (maghiar), cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de efectuarea de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept și fără a deține autorizație.

Astfel, acesta a fost prins în flagrant delict, în municipiul Odorheiu Secuiesc, în timp ce ar fi deținut și transportat 100 de grame de substanțe psihoactive. De asemenea, în urma percheziției autoturismului și a controlului corporal, au fost descoperiți și ridicați 300 de euro și 770 de lei, bani susceptibili a proveni din traficul de droguri, precum și un telefon mobil.

Din materialul probator administrat a reieșit că, bărbatul ar fi consumat din substanțele interzise pe care le-ar fi transportat, chiar în timp ce conducea autoturismul pe drumurile publice, în cauză fiind întocmit  un dosar penal sub aspectul infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

La data comiterii faptei ce formează obiectul prezentei cauze, bărbatul era cercetat sub control judiciar de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Harghita într-un alt dosar penal, întrucât a fost depistat anterior în flagrant delict, la data de 22 ianuarie a.c., pentru săvârșirea unor infracțiuni de același gen.

Ieri, 19 mai,  procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Harghita au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a acestuia.

Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul  Tribunalului Harghita a dispus arestarea preventivă a persoanei cercetate, pentru 30 de zile.

Sursa: Politia Romana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *