Acasă > Eveniment > Cetățean turc căutat pentru răpire de copii, arestat la Constanța

Cetățean turc căutat pentru răpire de copii, arestat la Constanța

Un cetățean turc, urmărit internaţional pentru săvârşirea unei infracţiuni de răpire de copii în circumstanţe agravante, a fost prins la Constanța.

”La data de 7 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al I..P.J. Constanţa au depistat un bărbat, în vârstă de 45 de ani, cetăţean turc, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile suedeze.

Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională pentru comiterea unei infracţiuni de răpire de copii în circumstanţe agravante, faptă comisă în Suedia. Bărbatul a părăsit statul suedez cu cei doi copii ai săi, în vârstă de 5, respectiv 8 ani, fără consimţământul mamei acestora.

Curtea de Apel Constanţa a emis mandat de arestare provizorie pentru o perioadă de 30 de zile, bărbatul fiind introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanţa, în vederea extrădării către autorităţile suedeze, conform procedurilor legale în astfel de cazuri, care privesc cooperarea judiciară internaţională”, menționează IPJ Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *