marți, februarie 18, 2020
Acasă > Administratie > CFR Marfă Slobozia Veche s-ar putea salva

CFR Marfă Slobozia Veche s-ar putea salva

Recent, s-a decis să fie închisă reprezentanța CFR Marfă Slobozia Veche, în urma unui proces de restructurare inițiat la nivel național. Nemulțumit de acest lucru, unul dintre angajați a trimis o adresă către ministrul Transporturilor, Dan Șova, președintele Consiliului Județean Ialomița, Silvian Ciupercă, deputatul Marian Neacșu, dar și către mai mulți reprezentanți din conducerea companiilor de transporturi feroviare, prin care solicită renunțarea la închidere.

„Conform indicatorilor economici, această reprezentanță este singura din județul Ialomița care are activitate de încărcări și descărcări de mărfuri la un trafic care să se justifice. Reprezentanța deservește Combinatul Chimic din Slobozia. Reprezentanța a avut încărcări medii de peste 30.000 de tone lunar, un număr de vagoane intrate și expediate de peste 7.400 și peste 6.400 de vagoane manevrate trimestrial”, se arată în adresa trimisă.

În acest moment, stația de la Slobozia Veche are doar șapte angajați, iar fără transport feroviar, iar județul Ialomița ar putea avea de suferit din punct de vedere economic.

„Fără transport feroviar, județul Ialomița va intra în categoria județelor nedezvoltate din punct de vedere al infrastructurii de transport, acesta fiind cel mai ieftin, ecologic și sigur mijloc de transport“, a declarat angajatul.

Bărbatul speră că forurile de conducere din Ministerul Transporturilor, Consiliul Județean și Societatea CFR Marfă vor lua o decizie corectă cu privire la reprezentanța CFR Marfă Slobozia Veche.

Redactor: Denisa Stoenescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *