Saturday, 20 October 2018
Acasă > Social > Chemoembolizare realizată la Constanța. Alternativă la chimioterapia clasică

Chemoembolizare realizată la Constanța. Alternativă la chimioterapia clasică

Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța anunță că în cadrul unității se efectuează proceduri de chemoembolizare.

Aceasta este alternativa la chimioterapia clasică și presupune introducerea selectivă, doar în zonele afectate, de substanțe embolizante și cistostatice, urmărindu-se distrugerea tumorilor.

Realizarea unei astfel de proceduri medicale la SCJU Constanța este posibilă mulțumită proiectului European “Dezvoltarea infrastructurii publice de cercetare, dezvoltare și crearea de noi  infrastructuri – DIPCDCI”, prin intermediul căruia SCJU a fost dotat cu un angiograf de ultimă generație.

Pacienta supusă luna trecută primei proceduri de chemoembolizare din cadrul SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța a revenit pentru  cea de-a doua procedură.

Conform planului terapeutic, tratamentul constă în mai multe ședințe de chemoembolizare.

Reprezentanții spitalului menționează că după prima etapă de tratament, starea pacientei a fost foarte bună, ceea ce a permis efectuarea următoarei ședințe, care a avut loc în cursul zilei de ieri.

Astăzi este programată o altă ședință de chemoembolizare, la un pacient diagnosticat tot cu metastaze hepatice cauzate de cancer de colon.

La fel ca și luna trecută, alături de colectivul din cadrul Spitalului “Sf. Apostol Andrei”, la procedură participă și echipa de medici din cadrul Institutului Clinic Fundeni.

Pe măsură ce medicii oncologi și gastroenterologi vor identifica noi cazuri pretabile pentru acest tip de tratament, după analiza acestora, intervențiile vor continua tot cu sprijinul echipei de la Spitalul Fundeni, formate din dr. Gina Rusu, respectiv dr. Mugur Grasu.

Sursa: Comunicat Spitalul Județean Constanța

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.