vineri, 28 februarie 2020
Acasă > Eveniment > “Chinezării” confiscate în Portul Constanța Sud-Agigea

“Chinezării” confiscate în Portul Constanța Sud-Agigea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind în două containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 950 de carduri de memorie nedeclarate şi 2.400 de jucării pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 72.000 lei dacă ar fi originale.

• În data de 17.02.2015, în intervalul orar 10.30 – 16.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.

În urma controlului au fost identificate 950 de carduri de memorie (tip micro SD) care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară şi sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 24.000 lei dacă ar fi originale.

• O zi mai devreme, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui alt container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, identificând 2.400 de jucării pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 48.000 lei dacă ar fi originale.

Întreaga cantitate de marfă, care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, doi cetăţeni români, cu vârste de 24 şi 39 de ani, cu domiciliul în Bucureşti, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată şi  „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *