miercuri, septembrie 18, 2019
Acasă > Eveniment > “Chinezii”, păgubiți de inspectorii vamali cu peste 21.000 ghiozdane

“Chinezii”, păgubiți de inspectorii vamali cu peste 21.000 ghiozdane

Apropierea noului an școlar îi face pe comercianții din economia subterană să își orienteze atenția pe bunurile necesare elevilor. Astfel că, în urma activității febrile a celor certați cu legea, în Portul Constanța Sud- Agigea a sosit din China o încărcătură “prețioasă” de ghiozdane școlare.

Inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanţa Sud au descoperit, ieri, peste 21.000 ghiozdane din material textil susceptibile de a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 106.000 euro, ca urmare a  controlului efectuat asupra unui container sosit din China pentru o societate comercială din Bucureşti.

Ca urmare a controlului fizic de specialitate efectuat, inspectorii vamali au reţinut 21.107 ghiozdane din material textil, susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală ale mărcilor Disney, Transformers, Barbie, Angry Birds şi Sponge Bob. Valoarea acestora, dacă ar fi fost comercializate la valoarea bunurilor originale este de aproximativ 106.000 euro.

Autoritatea vamală a reţinut bunurile contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *