Chiru:,, Ponta să explice public dacă gazele de şist afectează mediul!”

  •  
  •  
  •  
  •  

Senatorul Christian Gigi Chiru, preşedintele organizaţiei judeţene PDL Constanţa a depus în Parlament o declaraţie politică pe tema gazelor de şist. Parlamentarul s-a adresat primului ministru Victor Ponta, căruia i-a solicitat să explice românilor dacă exploatarea gazelor de şist poate reprezenta un pericol pentru populaţie. Vă prezentăm textul integral al declaraţiei politice susţinute de senatorul Christian Gigi Chiru.

,,Domnilor şi doamnelor din USL, domnule prim-ministru Victor Ponta,
asumaţi-vă public problema gazelor de şist
 
Onorat prezidiu,
Doamnelor şi domnilor Senatori,

Problema gazelor de şist este la fel de importantă ca multe alte probleme cu care se confruntă astăzi România. Cele două guverne, Ponta  I şi Ponta II au aruncat o grămadă de teme politice şi sociale în faţa opiniei publice, o manipulare continuă care poate fi dată exemplu de specialişti. Au ridicat arta manipulării la rang de virtute, şi spun acest lucru pentru că oamenii ştiu bine teoria potrivit căreia, dacă nu ai soluţii creează cât mai multe probleme, dacă nu poţi rezolva  o problemă politică sau socială lansează cât mai multe teme în spaţiul public, dezbătute de oameni care să nu ştie despre ce se discută sau care e direcţia Guvernului. Astăzi, noi discutăm despre o sumedenie de chestiuni: de la regionalizare la modificarea constituţiei, de la problema cărnii de cal la aflatoxina din lapte şi lista poate continua.
Guvernul USL, împreună cu majoritatea parlamentară, lansează teme, în mare parte false, fără să dea nici un răspuns concret, fără să-şi asume ceva concret, fără să explice cetăţenilor României! O situaţie asemănătoare este şi cu gazele de şist iar, în afară de bâlbele Guvernului, cetăţenii nu ştiu altceva. Ca oricare alt cetăţean al acestei ţării, eu, senatorul Christian Gigi Chiru, doresc ca primul ministru să explice public dacă gazele de şist afectează mediul pe termen mediu şi lung. Pot înţelege că  noi, cetăţenii vom avea un beneficiu economic, care, de asemenea, nu a fost explicat. Deşi, cu ocazia vizitei oficiale în Franţa, primul ministru a  declarat că România îşi va diminua dependenţa faţă de Rusia prin exploatarea gazelor de şist, nu se întrevede o soluţie reală.
Domnule prim ministru, sunteţi dator să le explicaţi românilor de ce eraţi împotrivă gazelor de şist atunci când vă aflaţi în opoziţie, iar astăzi vă feriţi să le explicaţi schimbarea de abordare? Totodată, spuneţi-le românilor dacă părintele, tatăl a doi copii şi prim ministru, Victor Ponta ar cumpăra o casă şi s-ar muta alături de ai săi în zonele unde se vor monta sondele de foraj pentru gaze? Explicaţi-le românilor care este misiunea în domeniul energiei al consilierului dumneavoastră american (acuzat de crime de război în fosta Iugoslavie) Wesley Clarck?
Întrebările sunt multe: Cetăţenii din Dobrogea vor consuma apă contaminată dacă se va începe exploatarea gazelor de şist? Riscăm să ne îmbolnăvim de la apă? Se vor produce cutremure din cauza detonării de explozivi, riscăm să ne cadă casele? Se va folosi tehnologie poluantă sau aditivi cancerigeni? Câmpul acvifer va fi contaminat? Vor fi eliberate la suprafaţă substanţe radioactive precum Radium 233? Se va distruge pânza freatică? Care fa fi riscul seisimc?
Puteţi, domnule Ponta, să răspundeţi acestor întrebări?
Doamnelor şi domnilor din USL, nu încercaţi să fugiţi de cetăţenii României, sunteţi aleşi lor, ei v-au dat puterea, ei vă vor lua-o!”

One thought on “Chiru:,, Ponta să explice public dacă gazele de şist afectează mediul!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *