Acasă > Sport > Cinci din cinci, în turul II la US Open

Cinci din cinci, în turul II la US Open

Toate cele 5 jucătoare române de tenis aflate pe tabloul principal al probei de simplu din cadrul US Open de la New York s-au calificat în faza a doua a ultimului turneu de Mare Șlem al anului, după ce, marți după-amiază (miercuri noaptea la București) și Monica Niculescu a reușit această ispravă, învingând-o cu 6-7 (5/7), 6-1, 7-5 pe Iaroslava Șvedova (Kazahstan, locul 51 mondial).

Meciul a fost cel mai lung al celei de-a doua zile din competiția feminină, durând 2 ore și 58 de minute, cu numeroase răsturnări de scor, mai ales în setul decisiv, când, practic, s-a jucat cât un meci întreg, 82 de minute și 10 break-uri.

Cu nervii mai buni, în continuarea progresului evident făcut în ultima vreme, care a dus-o pe locul 68 în ierarhia WTA, a treia româncă după Simona Halep (nr. 2) și Irina Begu (61), Monica Niculescu a trecut în turul secund, unde o va întâlni pe Barbora Zahlavova-Strycova (Cehia, cap de serie nr. 30). Aceasta a învins-o tot marți, cu 6-4, 6-3, pe Ashleigh Barty (Australia).

Ca și celelalte calificate în turul 2 (Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea și Alexandra Dulgheru), Monica Niculescu și-a asigurat un cec de 60.420 dolari și 100 puncte WTA.

AGERPRES (editor: Teodora Oprea)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *