Acasă > Eveniment > Circ la Curtea de Apel. Procurorul a cerut pedeapsa maximă pentru Nicușor Constantinescu

Circ la Curtea de Apel. Procurorul a cerut pedeapsa maximă pentru Nicușor Constantinescu

La Curtea de Apel Constanţa a avut loc un nou termen în dosarul Centrului Militar Zonal Constanţa, cauză în care Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost condamnat, în primă instanţă, la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

Nicuşor Constantinescu a fost adus la Curtea de Apel Constanţa, cu ambulanţa Penitenciarului Poarta Albă, acolo unde a fost pus în arest preventiv, la sfârșitul lunii trecute.

Judecătorii Andreea Ianca şi Dan Iulian Năstase, din cadrul Curţii de Apel Constanţa, stabiliseră ca şeful suspendat al Consiliului Județean Constanța să fie audiat. Încă din momentul începerii şedinţei de judecată, Nicuşor Constantinescu a spus că se simte extrem de rău şi că necesită îngrijire medicală de specialitate. Procesul a fost întrerupt, iar lui Nicușor Constantinescu i s-a oferit asistență medicală. Abia reluată, şedinţa de judecată a fost suspendată din nou, după ce avocatul Marius Mocanu, a solicitat recuzarea completului de judecată, din cauza lipsei de imparţialitate. Solicitarea a fost analizată de un alt complet, iar cererea de recuzare a fost respinsă. La reluare, Nicuşor Constantinescu a anunţat în plen că reziliază contractul cu avocatul său, Marius Mocanu. Imediat după anunţul făcut, avocatul şi-a luat dosarele de pe masă şi a părăsit sala de judecată, iar preşedintele suspendat al CJC a cerut amânarea audierii sale până îşi angajează alt avocat.

Judecătoarea Andreea Ianca a precizat faptul că a avut dreptul la avocat ales și că ședința va continua după venirea avocatului din oficiu. După ce şedinţa a fost reluată, avocatul din oficiu a precizat că doreşte termen pentru studierea dosarului, care ar fi prea voluminos. Judecătoarea Andreea Ianca i-a refuzat cererea. Nicuşor Constantinescu a continuat cu declaraţiile, precizând că „ăsta e simulacru de proces“.

Acuzatul  a început să spună că îl doare foarte tare capul şi a cerut permisiunea să se ducă la spital.

„La solicitarea inculpatului şi pentru a se efectua investigaţii de specialitate, va fi transportat la Spitalul Judeţean Constanţa“, a spus judecătoarea.

La ieşire, vizibil iritat de întrebările jurnaliștilor, fostul baron al Constanței i-a acuzat pe aceștia că sunt slugi, uitând că, în ultimii 20 de ani, a controlat după bunul plac un întreg trust de presă.

Noul termen de judecată a fost fixat pentru miercuri, 8 iunie, ora 9.00. În acest caz, procurorul DNA Andrei Bodean a cerut condamnarea maximă, de nouă ani şi patru luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *