Tuesday, 25 September 2018
Acasă > Social > Circulați cu ITP-ul expirat? Din mai, polițistul vă va reține talonul și plăcuțele cu numerele de înmatriculare

Circulați cu ITP-ul expirat? Din mai, polițistul vă va reține talonul și plăcuțele cu numerele de înmatriculare

Ministerul Afacerilor Interne anunţă că, din 20 mai, dacă sunteți surprinși în trafic cu Inspecţia Tehnică Periodică expirată, polițistul vă va reține talonul și plăcuțele cu numerele de înmatriculare, vă va da amendă și o dovadă FĂRĂ drept de circulație.

”Aşadar nu o să mai luaţi maşina de acolo decât pe platformă sau împinsă, apoi trebuie să mergeţi la RAR deci, mult mai complicat”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a MAI.

Același lucru este valabil și dacă mașina a fost cumpărată/vândută dar nu a fost trecută pe numele noului proprietar în termen de 90 de zile de la înstrăinare.

Suspendarea încetează automat la data la care vehiculul trece o nouă inspecţie tehnică periodică.

Certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare se restituie proprietarului de către Poliţia Rutieră, la încetarea suspendării înmatriculării vehiculului.

Puteți verifica în timp real dacă înmatricularea autoturismului dumneavoastră este suspendată sau validă pe site-ul DRPCIV https://www.drpciv.ro/services.html…

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.