Acasă > Eveniment > CJC sare în apărarea lui Nicușor Constantinescu

CJC sare în apărarea lui Nicușor Constantinescu

Consiliul Județean Constanța sare în apărarea șefului său, aflat sub tratament în Statele Unite ale Americii. După ce magistrații Tribunalului București au susținut în motivarea deciziei de arestare preventivă a lui Nicușor Constantinescu, că există suspiciuni că acesta a falsificat scrisoarea medicală și semnătura doctorului american, Consiliul Județean Constanța a trimis presei documentele din cauza penală.

Conform comunicatului emis de Consiliul Județean, documentele depuse la dosar de către avocatul lui Nicușor Constantinescu au sosit în original în România, prin intermediul DHL și poartă semnături și ștampile, în original, de la Spitalul Universitar John Hopkins. Totodată acestea sunt autentificate, prin semnătură, ștampilă și timbru sec, de un notar din orașul Baltimore, acolo unde este situat Spitalul Universitar John Hopkins.

Conținutul scrisorilor medicale este fără echivoc și specifică clar că Nicușor CONSTANTINESCU nu poate fi transportat având în vedere starea sa medicală, precum și că neefectuarea radio-terapiei cu echipamentele Clinicii de Oncologie a Spitalul Universitar John Hopkins, îi pune viața în pericol, se arată în comunicatul trimis de Consiliul Județean Constanța.

Reamintim că în motivarea deciziei de înlocuire a controlului judiciar cu măsura arestării preventive, magistrații Tribunalului București au spus că semnătura doctorului  “diferă izbitor faţă de cea existentă pe alte înscrisuri” și că modalitatea de prezentare a situaţiei medicale a lui Constantinescu este “una evazivă”, iar aspectul privind un anumit tratament apare ca fiind “unul ipotetic”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *