CJE Constanţa revoltat de apariţia ,,perlelor” elevilor în presă

  •  
  •  
  •  
  •  

Reprezentanţii şi membrii Consiliului Județean al Elevilor Constanța se declara dezamăgiţă de reacția unor trusturi de presă în privința examenului de Evaluare Națională, respectiv cel de Bacalaureat.
Aceştia menţionează prin intermediul unui comunicat remis presei faptul că, potrivit unei adrese trimise de Ministerul Educației Naționale comisiilor de examen, profesorilor evaluatori le este interzis să divulge părți din lucrările scrise ale elevilor. Din acest motiv, apariția în mass-media a așa-ziselor “perle” este catalogată de conducerea CJE Constanţa drept ,,un act care încalcă codul deontologic al jurnalistului”.
,,Situația în care ne aflăm este foarte gravă. Nu ne putem permite să ne batem joc de toți elevii din România de dragul unor știri care produc audiență. Lezarea imaginii elevilor nu este un lucru pe care presa ar trebui să-l facă. Rugăm trusturile de presă să transmită Consiliilor Județene ale Elevilor și Inspectoratelor Școlare Județene sursa acestor ,,perle”. În caz contrar, vom considera aceste “perle” inventate de dragul audienței. Sperăm că acest fenomen se va opri, altfel vom fi nevoiți să sesizam toate autoritățile cu competență în domeniu”, a declarat președintele Consiliului Județean al Elevilor Constanța, Alexandru Bajdechi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *