duminică, 20 septembrie 2020
Acasă > Educatie > Clasa pregătitoare naște controverse

Clasa pregătitoare naște controverse

Părinţii îşi vor putea înscrie copiii începând de luna viitoare, dar mulţi dintre ei sunt nemulţumiţi de schimbările impuse de Ministerul Educaţiei. Una dintre temeri este aceea că între micuţii care vor forma clasele pregătitoare din toamnă pot fi diferenţe de vârstă de peste un an, ceea ce, avertizează specialiştii, îngreunează ritmul de învăţare.

Doamna Mihai a decis să-şi trimită fetiţa direct la şcoală, în clasa întâi, pentru că, spune ea, fetița ei avea colegi de 5 ani și patru luni, iar diferența dintre copii era foarte mare, și tocmai de aceea a preferat ca fetița ei să meargă cu copiii mai mari în clasa întâi, ca să progreseze.

Doar copiii de peste şapte ani pot merge direct la şcoală.

DANA PAPADIMA, director şcoală, a declarat că “este un talmeş baleş şi o confuzie de valori.  Ministerul trebuia să fie foarte ferm şi să declare pentru toată lumea clasa pregătitoare obligatorie, exact de la vârsta de când era în legea educației.”

MIRELA ZIVARI, psiholog, spune că “a-l da pe copil la şcoală la timpul potrivit, şi aici diferă de la un copil la altul, înseamnă să îi dai șansa realmente să iubească școala.”

Şi, pentru ca părinţii să se hotărască unde îşi vor trimite micuții în clasa pregătitoare, Ministerul a introdus obligativitatea ca fiecare unitate de învăţământ care are clasa zero, să organizeze în perioada 30 martie -7 aprilie măcar o zi a porților deschise. Pentru următorul an şcolar, peste 10 mii de copii ar trebui să se înscrie la clasa pregătitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *