joi, septembrie 19, 2019
Acasă > Eveniment > Clipe dramatice pentru minorul călcat de tren

Clipe dramatice pentru minorul călcat de tren

Drama minorului călcat de tren în Halta Dorobanţu pare că nu se mai termină. La nici 24 de ore după ce a fost la un pas să îşi piardă viaţa, iar medicii i-au amputat piciorul stâng, de la genunchi în jos, pentru a-l salva, starea de sănătate a băiatului s-a agravat. Temerile medicilor constănţeni s-au adeverit. Cele 24 de ore de la intervenţia chirurgicală s-au scurs parcă, împotriva copilului, a cărui stare de sănătate s-a înrăutăţit după operaţie.

“Își va pierde și al doilea picior, amândouă de la gleznă. E un caz nefericit. Medicii au încercat sa îi prezerve celălalt picior. Din păcate, nu s-a putut; s-a necrozat și trebuie amputat”, ne-a declarat dr. Dănuț Căpățână, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

Minorul a sfârșit mutilat după ce, în cursul zilei de luni dimineaţă, a fost victima unui accident feroviar produs în Halta Dorobanțu. Băiatul a încercat să sară dintr-un tren în mișcare și a căzut sub roțile mastodontului. A fost găsit în agonie de un trecător, care a sunat la 112, iar un elicopter SMURD l-a transportat, în ultima clipă la spital. Medicii constănțeni l-au supus la două intervenții chirurgicale pentru a-i putea salva viața. Cazul său a intrat în atenția polițiștilor, dar și a Direcției pentru Protecția Copilului, pentru că autoritățile au aflat că minorul de 13 ani a fost trimis la cerșit. Mama băiatului, o femeie de etnie rromă, va fi cel mai probabil, decăzută din drepturile parentale, iar băiatul va fi dus la un Centru de plasament.

Redactor: Andreea BARBU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *