Acasă > Eveniment > Clubul Sportiv Tomis Kart Constanța este la un pas să fie evacuat

Clubul Sportiv Tomis Kart Constanța este la un pas să fie evacuat

 Până nu demult, școala de karturi a funcționat în acord cu Palatul Copiilor Constanța, însă o modificare a legii nu le-ar mai permite să funcționeze pe terenul care este proprietatea statului. Conducătorii clubului, singurul din Constanța acreditat la Federația Română de Karting și cu rezultate deosebite, încearcă să găsească soluții.

Situație disperată la singurul club de karting din Constanța acreditat la Federația Națională. Școala de karturi urmează să fie evacuată peste 30 de zile, după ce conducătorii clubului s-au zbătut aproximativ doi ani să obțină prelungirea contractului cu Palatul Copiilor.

Clubul funcționează în incinta Palatului Copiilor de aproximativ 15 ani. Situația s-a schimbat în momentul în care legea s-a modificat, iar cluburile care funcționau pe terenul statului puteau merge mai departe doar în baza unei hotărâri de Guvern.

Din 2014 conducerea clubului a făcut zeci de adrese către toate instituțiile statului, fără niciun rezultat, deși performanțele obținute vorbesc de la sine. Ultimul rezultat remarcabil a fost obținerea titlului de cel mai bun sportiv al anului în karting de către pilotul Mihai Suteanu, de doar 9 ani.

Gigel Băcioiu a găsit câteva exemple ale unor cluburi de karting din țară care funcționează pe domeniul statului în acord cu autoritățile locale. La Constanța, situația este tragică, clubul având următorul termen de judecată în luna ianuarie.

Bazele sportive din incinta Palatului Copiilor se degradează pe zi ce trece, imaginile vorbind de la sine, astfel că există riscul ca încet, încet, zona să ajungă în paragină și să devină ținta rechinilor imobiliari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *