Cod galben de ploi în 11 județe din țară

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri dimineață o atenționare Cod Galben de instabilitate atmosferică și ploi însemnate cantitativ valabilă de miercuri, 23 aprilie, ora 20,00, până joi, 24 aprilie, ora 23,.00, pentru 11 județe din Oltenia, jumătatea estică a Banatului, nordul Munteniei și sudul Moldovei, potrivit unei atenționări postate pe site-ului instituției.

Județele afectate sunt Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Hunedoara și Caraș-Severin.

Potrivit ANM, în intervalul menționat, vremea va deveni instabilă în cea mai mare parte a țării și vor fi averse, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 — 30 litri/mp în Oltenia, jumătatea estică a Banatului, nordul Munteniei și sudul Moldovei. În județele Mehedinți, Gorj, Dolj și Caraș-Severin se vor depăși izolat 50 de litri/mp.

În plus, vântul va avea intensificări în regiunile sudice cu viteze ce vor depăși la rafală 50 — 60 km/h și temporar în restul teritoriului, în principal în timpul averselor.

În județele din jumătatea sudică a Munteniei, precum și în județul Olt vor fi manifestări de instabilitate atmosferică și se vor acumula cantități de apă cuprinse în general între 15 și 20 litri/mp.

Sursa: Agerpres.ro.

Sursa foto: libertatea.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *