COD GALBEN hidrologic pentru Constanţa şi Tulcea

  •  
  •  
  •  
  •  

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare COD   GALBE, în intervalul 3 iulie, ora 20:00 – 4 iulie, ora 20:00 pentru județul Constanța. Atenţionarea  se va manifesta prin averse ce vor avea caracter torențial, descărcări electrice și intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de 60 –65 km/h. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și local se vor cumula peste 50 – 70 l/mp.  Îcepând de astăzi, 04 iulie 2015, între orele 09:00 – 21:00, meteorologii anunță COD GALBEN hidologic pentru județele Constanța și Tulcea.

 Recomandări de la ISU   „Dobrogea”

Pentru prevenirea efectelor negative cauzate de instabilitatea atmosferică, specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța le recomandă cetățenilor câteva măsuri preventive:  întrerupeți orice activități în aer liber și evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum și a imobilelor aflate în construcție; adăpostiți-vă în sediile diverselor instituții publice sau alte imobile care prezintă siguranță; evitați parcarea autoturismelor sub copaci ori ramuri uscate care, pe timpul unei furtuni, ar putea cădea și provoca victime ori pagube materiale.

Pentru prevenirea situațiilor de urgență generate de inundații, le reamintim autorităților că trebuie să întrețină corespunzător șanțurile și rigolele de scurgere a apelor pluviale, să îndepărteze materialul lemnos și deșeurile din albia cursurilor de apă, respectiv din secțiunile de scurgere a podurilor și podețelor.Având în vedere că au primit informația autorizată, transmisă de inspectoratul județean, privind avertizarea hidrologică, le reamintim primarilor că au obligația să avertizeze populația prin aducerea la cunoștință a informațiilor preventive necesare, inclusiv să asigure permanența la sediul primăriei în vederea primirii prognozelor și avertizărilor meteorologice ce vor fi transmise ulterior.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *