Acasă > Social > Cod galben în mai multe județe din țară

Cod galben în mai multe județe din țară

Între orele 08:00 şi 14:00, în judeţul Ialomiţa se vor semnala intensificări ale vântului ce vor atinge şi depăşi, la rafala, viteze de 55…65 km/h.

Vremea se răceşte în toată ţara. Meteorologii au emis avertizări cod galben de ploi, vijelii, iar la munte vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare.

Ploi pe arii extinse se vor semnala în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în jumătatea de sud-vest, unde vremea se va răci accentuat, iar vântul se va intensifica treptat.

În intervalul 23 octombrie, ora 23 – 24 octombrie, ora 23, vremea se va răci accentuat în toate regiunile şi va continua să plouă în cea mai mare parte a ţării.

În toate zonele de munte şi de deal se vor cumula cantităţi de peste 20…25 l/mp şi izolat peste 40…50 l/mp. Vântul va avea intensificări locale cu viteze ce vor depăşi temporar 50…60 km/h. În a doua parte a nopţii de joi spre vineri (23/24 octombrie) şi în cursul zilei de vineri, 24 octombrie, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în Carpaţii Orientali şi în jumătatea de nord a Moldovei. Trecător va ninge şi pe crestele celorlalte masive montane.

Meteorologii avertizează că vremea se va menţine deosebit de rece până spre sfârşitul lunii octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *