Thursday, 20 September 2018
Acasă > Social > Cod Galben la Constanța. Ploi și intensificări ale vântului

Cod Galben la Constanța. Ploi și intensificări ale vântului

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o avertizare Cod galben pentru județul Constanța, până la ora 14:00.

Potrivit meteorologilor, se vor semnala intensificări locale ale vântului, cu rafale care vor atinge 55 – 60 km/h.

De asemenea, va ploua, în general, slab cantitativ.

ANM precizează că până mâine la ora 15:00, precipitațiile vor fi în extindere, dinspre sud-vest și vor cuprinde toată țara.

În sudul și în estul teritoriului se vor cumula local 15…20 l/mp și pe spații restrânse, în special la deal și la munte, peste 25…30 l/mp.

În Dobrogea va ploua, în Câmpia Română vor predomina ploile, în Câmpia de Vest se vor semnala precipitații mixte, iar în restul țării vor fi mai ales ninsori.
Se va depune strat de zăpadă, local consistent în zonele montane și submontane, iar în a doua parte a intervalului și în Moldova.
Începând din seara zilei de miercuri, 14 februarie, precipitațiile vor fi în restrângere către est-nord-est.
Vântul se va intensifica temporar în majoritatea regiunilor. Vor fi perioade de timp cu rafale de 45…55 km/h în sud, în centru și în est, iar la munte peste 70…80 km/h, astfel că ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea scăzută.
Vor fi condiții pentru depuneri de polei sau ghețuș.

O a doua atenționare Cod galben este valabilă de astăzi de la ora 11:00 până mâine, la ora 11:00.
În intervalul menționat, vor fi ninsori temporar însemnate cantitativ (în general 20…25 l/mp) cu depunere de strat de zăpadă consistent în estul Carpaților Meridionali, în Carpații Orientali, în cea mai mare parte a Moldovei și local în nordul Munteniei.

Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze în general de 45…50 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, în special în Carpații de Curbură, cu rafale de peste 70 km/h, astfel că vor fi intervale cu ninsoare viscolită și vizibilitate redusă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.