Acasă > Social > Cod Galben. Vânt și ninsori în Dobrogea

Cod Galben. Vânt și ninsori în Dobrogea

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi un cod galben de intensificări ale vântului și ninsori viscolite în zonele montane, Moldova și local în Muntenia și Dobrogea. Avertizarea este valabilă de miercuri, 05 februarie, ora 08:00, până joi,  06 februarie, ora 10:00.

În intervalul menționat în regiunile estice vor fi precipitații, la început ninsori în zona de munte și în nordul Moldovei și mai ales ploi și lapoviță în rest, iar spre seară și noaptea vor predomina ninsorile.
La munte, în nordul și centrul Moldovei, iar din orele serii și în sudul Moldovei, Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Rafalele vor depăși 60…70 km/h, iar în zona montană 90…100 km/h.
În a doua parte a zilei de miercuri (5 februarie) și în prima parte a nopții de miercuri spre joi (5/6 februarie) vântul va fi intens și în regiunile vestice și centrale, iar rafalele vor depăși 55…60 km/h.

ANM mai precizează că în cursul dimineții de miercuri (5 februarie) prezentul mesaj va fi actualizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *