Acasă > Social > Cod portocaliu în Dobrogea. Vânt, ploi și grindină

Cod portocaliu în Dobrogea. Vânt, ploi și grindină

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o avertizare Cod portocaliu de intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină și cantități de apă însemnate, de astăzi de la ora 10.00, până mâine la ora 03.00.

Potrivit ANM, în intervalul menționat, în județele Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Prahova, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Ilfov, Vrancea, Galați, Brașov, Covasna, Harghita, Constanța, Tulcea, precum și municipiul București și în zona de munte a județelor Mureș și Bacău, vor fi perioade cu intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 80…100 km/h), vijelii, grindină de dimensiuni medii și mari, frecvente descărcări electrice și averse torențiale.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…70 l/mp.
Astfel de fenomene se vor semnala la începutul intervalului în centrul țării și la munte, iar după-amiaza și în prima parte a nopții, mai ales în sud-est.

Totodată, ANM a emis o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

De astăzi de la ora 10.00, până mâine la ora 03.00, în sudul, sud-estul și local în centrul și estul țării, precum și în zonele montane și submontane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.
În regiunile sudice, în după-amiaza zilei de miercuri, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *