marți, 11 august 2020
Acasă > Eveniment > Cod Portocaliu și Cod Galben de ploi abundente. Polițiștii recomandă atenție sporită în trafic

Cod Portocaliu și Cod Galben de ploi abundente. Polițiștii recomandă atenție sporită în trafic

Poliția Română face o serie de recomadări șoferilor, în condițiile în care meteorologii au emis atenționări de ploi abundente și instabilitate atmosferică în mai mult de jumătate de țară.

”Pe majoritatea rutelor din zonele avertizate se va circula în condiții de vizibilitate scăzută și de carosabil ud.
Recomandăm conducătorilor auto să circule cu atenție sporită”, spun polițiștii.

Aceștia sfătuiesc șoferii să evite plecările la drum lung, iar dacă acest lucru nu este posibil, să verifice înainte de călătorie funcționarea ștergătoarelor și a sistemelor de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire.
”Păstrați în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în siguranţă, asigurați-vă temeinic înainte de a intra în depășiri”, se mai arată în comunicatul MAI.

Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod portocaliu de ploi abundente în 19 județe și în Capitală.

De astăzi de la ora 10:00, până mâine, 4 iulie, la ora 10:00, vor fi averse care vor avea și caracter torențial.

Pe parcursul zilei de astăzi, aceste fenomene se vor înregistra mai ales în Oltenia, Muntenia, sudul Banatului și local în Transilvania și Moldova, iar noaptea, cu precădere în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și în sudul Moldovei.

Ploile vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, grindină.

În județele Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Covasna, Vrancea, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomița și Călărași, în municipiul București și în zona de munte a județelor Hunedoara, Alba, Sibiu și Brașov se vor înregistra cantități de apă de 50 — 70 de litri/metrul pătrat și pe arii restrânse peste 80 — 90 de litri/metrul pătrat, îndeosebi în județele Teleorman, Giurgiu, Olt, Argeș și Vâlcea.

Totodată, ANM a emis Cod galben în Dobrogea, local în Moldova, Transilvania, sudul Banatului, vestul Olteniei și nord-estul Munteniei.

În aceste zone se vor înregistra, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantități de apă de 25 — 50 de litri/metrul pătrat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *