Colecție de monede vechi, recuperată de polițiști

  •  
  •  
  •  
  •  

Doi bărbați din Anina, județul Caraș-Severin, au fost reținuți pentru 24 de ore, după ce ar fi sustras, de la un bărbat din localitate, o colecție de monede vechi. Aproape 500 de monede au fost recuperate.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din Caraș-Severin, cu sprijinul polițiștilor din orașul Anina, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița, au efectuat cercetări într-un dosar penal de furt calificat.

Luni, 19 octombrie, polițiștii orașului Anina au fost sesizați de către o persoană, membru corespondent al Societății Române de Numismatică, despre faptul că i-ar fi fost sustrasă o colecție de monede vechi din locuință.

Polițiștii au depistat doi bărbați, de 29 și 32 de ani din Anina, bănuiți de comiterea furtului și au recuperat 492 de monede, emise în diferite perioade istorice.

Ieri, 21 octombrie, față de cele două persoane bănuite, a fost luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Monedele urmează a fi expertizate de către specialiști din cadrul Ministerului Culturii, în vederea stabilirii apartenenței la patrimoniul cultural național și a valorii acestora.

Sursa: Politia Romana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *