Colectiv # Direcţia de Sănătate Publică a gestionat defectuos situația infecțiilor nosocomiale

  •  
  •  
  •  
  •  

colectivCorpul de control al premierului a terminat verificările efectuate la spitalele în care au fost internate victimele de la Clubul Colectiv şi la Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti.

Raportul arată că Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti nu a făcut controale în spitale deşi au fost semnalate probleme privind igiena, înainte de tragedia din octombrie 2015.

”DSMPB nu a prelevat probe pentru control microbiologic (teste sanitație, probe apă potabilă, probe alimente), în vederea evidențierii infecțiilor nosocomiale, de la niciuna din cele 50 de unități sanitare cu paturi verificate, deși au fost semnalate deficiențe în majoritatea spitalelor privind condițiile igienico-sanitare, sterilizarea și normele de curățenie/dezinfecție. De asemenea, anterior incendiului de la clubul Colectiv, DSPMB nu a efectuat o evaluare/supraveghere a situației infecțiilor nosocomiale în cadrul acțiunilor desfășurate la spitalele verificate, așa cum a realizat ulterior acestui eveniment”, se arată în raport.

Controlul, realizat in perioada martie – septembrie, a scos la iveală faptul că Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București și spitalele la care au fost internate victimele de la Colectiv au gestionat defectuos situația infecțiilor nosocomiale.

De asemenea, spitalele de urgență se confruntă cu insuficiența personalului medical cauzată în principal de demotivarea corpului medical (salarizare, condiții de lucru, deprecierea statutului).

Raportul menționează și  spațiile în care se derulează activitatea medicală de urgență (clădiri vechi, pereți cu zugrăveli deteriorate, pavimente distruse) și insuficiența dotărilor specifice asistenței medicale de urgență și a medicamentelor și materialelor sanitare.

Verificările au fost demarate având în vedere că starea răniților din Colectiv s-a agravat din cauza infecțiilor luate din spitale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *