Colegiul 2 Senat, bătălia marilor orgolii de politicieni pe zona senatorului Nicolae Moga

Colegiul senatorial nr. 2 este, fără îndoială, unul dintre cele mai disputate din cadrul alegerilor parlamentare programate să se desfăşoare în data de 9 decembrie. Mai noi sau mai vechi în politica românească, lideri locali ai formaţiunilor politice s-au îngrămădit pe Colegiul senatorial 2 să-l înfrunte pe nimeni altul decât senatorul Nicolae Moga, unul dintre cei mai apreciaţi şi activi parlamentari din acest mandat. Aşa se face că după ce Moga a dotat colegiul său cu 3 ambulanţe, a făcut lobby pentru înfiinţarea, la Băneasa a Centrului de permanenţă medicală – după ce Guvernul Boc a închis zeci de spitale din întreaga ţară, printre acestea şi unitatea medicală din oraşul Băneasa, singura din zonă – a participat activ la activităţile organizate de autorităţile publice locale din Colegiu implicându-se ori de câte ori a fost necesar, proiecte pe care senatorul Moga a decis să le continue într-un al doilea mandat. Deşi este considerat un contracandidat de temut, Moga se va… lupta în campania electorală cu Mezei Arvacska (UDMR), Tănase Barde (ARD), Marian Vasiliev (PPDD) şi Radu Comănici (PRM).

Pe rând, candidatul UDMR poate fi descris ca un ilustru necunoscut al politicii locale, nimeni dintre cei cu care am discutat neştiind cu ce se ocupă Mezei Arvacska, dar nici dacă activitatea sa politică îl recomandă pentru o astfel de competiţie. În ceea ce îl priveşte pe Tănase Barde, candidatul Alianţei România Dreaptă, acesta este recunoscut ca unul dintre politicienii cu ştate vechi în plan local, activitatea sa fiind des discutată în mediile din zonă şi nu numai. Singura piedică pe care ar pute-o avea Barde ar fi legată de o perioadă de pauză în politică, dar care ar putea fi recuperată printr-o campanie vizibilă, bazată pe acţiuni constructive în judeţ, pe colegiu şi nu doar atacuri la adresa contracandidaţilor, aşa cum se mai obişnuieşte să se practice în perioada de dinaintea zilei alegerilor.

La rândul său, candidatul Partidului Poporului Dan Diaconescu, Marian Vasiliev – fost primar al oraşului Murfatlar şi ziarist – a declarat, la scurt timp după depunerea dosarului de participare la această competiţie electorală, că nu se va lăsa intimidat nici de senatorul Moga, dar nici de vreun alt candidat care şi-a propus să ajungă senator pe Colegiului senatorial nr. 2. Ultimul din lista aspiranţilor la fotoliul de senator pe Colegiul nr. 2 este peremistul Radu Comănici, despre care am putea să readucem în atenţia opiniei publice faptul că preşedintele PRM Constanţa a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, însă dacă ne referim la activitatea strict politică, atunci despre mari reuşite nu putem discuta. Comănici a preluat organizaţia judeţeană a PRM Constanţa în primăvara acestui an, cu puţin timp înaintea alegerilor locale, la propunerea liderului formaţiunii, Corneliu Vadim Tudor, motiv pentru care fostul preşedinte al PRM Constanţa, Mircea Stoian a plecat la PPDD, alături de alţi câţiva zeci de colegi.

De precizat că, la Constanţa, Colegiul senatorial nr. 2 este cel mai întins ca şi suprafaţă şi cuprinde următoarele localităţi: Cernavodă, Oltina, Aliman, Rasova, Saligny, Ostrov, Lipniţa, Băneasa, Ion Corvin, Adamclisi, Deleni, Dobromir, Mircea Vodă, Peştera, Cobadin, Ovidiu, Murfatlar, Castelu, Poarta Albă, Dumbrăveni, Independenţa, Chirnogeni, Cerchezu, Negru Vodă, Ciocârlia, Mereni, Albeşti, Amzacea, Comana, Mangalia, Limanu, Tuzla, 23 August, Costineşti, Pecineaga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *