duminică, februarie 23, 2020
Acasă > Cultura > Colegiul Mircea cel Bătrân continuă tradiția Festivalului de Teatru Aplauze

Colegiul Mircea cel Bătrân continuă tradiția Festivalului de Teatru Aplauze

Tinerii actori din Constanța se pregătesc de o nouă ediție a Festivalului de Teatru  Aplauze. Spectacolul va începe luni, 1 aprilie pe scena Teatrului de Stat Fantasio.

“Săptămâna viitoare avem marea bucurie de a organiza cea de-a 5-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru elevi, Aplauze. Este un eveniment la care s-a lucrat foarte mult din greu, din timp și sper, că și de data aceasta să avem aceleași feedback-uri pozitive ca la fiecare ediție”, a declarat Luminița Radu, organizatoarea Festivalului.

În acest an vor participa 20 de trupe de teatru, iar de preselecții a trecut și trupa Hyperion din orașul Năvodari. Elevii vor avea ocazia să participe la întâlniri cu diverși traineri și totodată la ateliere de improvizații. Ca și invitați din străinătate vor participa trupe din Serbia, Ucraina, Turcia și Chișinău.

“O instituție școlară ca a noastră care se bucură de tradiția succesului în știință, în concursuri realiste îndeosebi, nu putea să nu-și propună ca un obiectiv de durată și amplificarea și dezvoltarea componentei artistice și pentru că teatrul a fost scena în care prezentăm public ceea ce trăim în privat, iată-ne în postura de a participa acum 5-6 ani cu trupele noastre de teatru la diferite concursuri, după care a venit ideea colectivului de a organiza și noi un festival de teatru”, a declarat profesorul Vasile Nicoară, director Colegiul Mircea cel Bătrân.

Festivalul se va încheia joi cu festivitatea de premiere la Universitatea Ovidius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *