Comandament de iarnă, la Cernavodă

La Cernavodă pentru a interveni promt pe strazile din localitate, autoritățile au activati comandamanetul pentru situatii de urgenta. Chiar daca inca nu s-a depus foarte multa zapada, pe strazi poleiul da batai de cap soferilor iar utilajele de imprastiat nisip si clorura de calciu circula fără oprire.

Furia iernii a cuprins și orașul Cernavodă, unde a nins mai multe ore, dar din fericire zăpada nu s-a așternut pe șosele, deoarece a fost împrăștiată de viscol. Pentru că poleiul este foarte periculos, pe străzile din oraș s-a acționat cu clorură de calciu și s-a împrăștiat nisip, de către autoritățile locale.

Din cauza avertizărilor meteo care vizează şi oraşul Cernavodă, la nivelul localităţii a fost activat şi comandamentul pentru situaţii de urgenţă. In acest sens, utilajele care împrăştie nisip şi clorură de calciu au intervenit deja pe străzile principale din localitate.

“Am intervenit cu echipele de la Gospodăria Comunală, dar, dacă zăpada va crește în cantitate, vom apela la o societate comercială ca să ne ajute cu utilajele pe care le are în dotare. Atunci când timpul nu este favorabil circulației, intervenim cu nisip, cu clorură, cu toate utilajele pe care le avem în dotare”, ne-a declarat Ștefan Pleșa, viceprimarul orașului Cernavodă.

La Cernavodă s-au înregistrat minus 4 grade Celsius, însă din cauza viscolului puternic au fost resimţite temperaturi mult mai scăzute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *