Comandament pentru Situații de Urgență la Primăria Constanţa. Cod portocaliu de ninsori și viscol

deszapezirePrimăria Constanța a activat Comandamentul pentru Situații de Urgență, ca urmare a atenționării de ninsori viscolite și ger.

Autoritățile locale au anunțat că au fost pregătite 6.500 de tone de material antiderapant și 8 sărărițe care vor acționa pe străzile din municipiu, în special pe poduri, pe străzile care se află în pantă şi în intersecţii.

Dacă stratul de zăpadă va depăși 5 cm, se va acţiona cu 22 de utilaje cu lamă, pentru degajarea carosabilului.

Primăria Constanța precizează că utilajele vor fi poziţionate la intersecția bd. Ferdinand cu bd. Tomis, pe bd. Mamaia, zona Pescărie, pe Bd. I.C. Brătianu, pe Șos Mangaliei, bd. Tomis la intersecția cu str. Suceava-Boema, pe bd. Alexandru Lăpuşneanu la intersecţie cu bd. Aurel Vlaicu, pe strada Crişului,  în zona Podului IPMC și în zona Poarta 1.

Primăria Constanța a mobilizat pentru intrevenții  și patru echipe ale Serviciului Spații Verzi, incluzând și alpiniști utilitari, care vor fi pregătiți să intervină dacă va fi cazul, pentru toaletarea copacilor ori pentru ridicarea celor căzuți.

Primăria Municipiului Constanța face apel la conducătorii auto, ca în perioada menținerii codului galben și a celui portocaliu, să evite ieșirea în trafic, iar dacă acest lucru nu este posibil să circule cu prudență pentru a evita accidentele rutiere și să nu parcheze pe străzile și bulevardele unde acționează utilajele de deszăpezire.

Autoritățile menționează că orice problemă poate fi semnalată permanent la:

Dispeceratul Primăriei municipiului Constanţa, la numărul de telefon 0241/55.00.55

Dispeceratul Serviciului Administrare Spaţii Verzi – 0241/48.81.71, 0722/54.53.66

Dispeceratul Serviciului Inspectorat Protecţie Civilă – 0241/48.81.66 şi 0241/48.81.08.

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea atenționează că din această seară ora 22.00 și până mâine la ora 20.00 va fi instituit cod galben în tot județul Constanța.

Vor fi ninsori însemnate cantitativ și local viscolite.

Vântul va avea intensificări cu viteze de 50 la 70 km/h.

În intervalul 6 ianuarie orele 02.00-18.00 se va institui cod portocaliu. Rafalele de vânt vor atinge 70-85 km/h reducând vizibilitatea sub 50 de metri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *