Comandament sub cod roșu

  •  
  •  
  •  
  •  

Viceprim-ministrul României, Liviu Dragnea, a condus la Prefectura Constanța comandamentul pentru situaţii de urgenţă. Ședința a fost convocată în vederea monitorizării intervențiilor necesare, ca urmare a inundațiilor din județele Tulcea și Constanța, dar și a codului roșu care s-a menținut până vineri seară pentru râurile mici din sudul Dobrogei.

Reprezentanții autorităților locale din județele Constanța și Tulcea s-au întrunit în cadrul comandamentului condus de viceprim-ministrul României, Liviu Dragnea. Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a ținut să precizeze că în fiecare an, județul Constanța se confruntă cu astfel de probleme, însă a lăudat comunicarea dintre instituții.

Liviu Dragnea a aflat în cadrul ședinței că zeci de locuințe au fost afectate de inundații, dar și că zona de plajă dintre Eforie Nord și Eforie Sud este complet sub ape. Vicepremierul a făcut un apel, ca prioritatea instituțiilor constănțene să fie persoanele cărora apa le-a intrat în casă. Totuși, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a fost mulțumit că nu au fost înregistrate victime din cauza inundațiilor, așa cum, din păcate, a fost cazul vecinilor bulgari.

„Ați acționat bine, unitar. Rugămintea mea este să aveți ca prioritate familiile care au avut casele inundate. Nu plecați de la ideea că oamenii se gospodăresc singuri, pentru că sunt și oameni în vârstă”, a declarat Liviu Dragnea, viceprim-ministrul României.

Cea mai afectată zonă a județului Constanța a fost cea din sud. Plajele din Eforie Nord și Sud sunt complet sub ape, însă reprezentanții Apelor Române au dat asigurări că se lucrează pentru ca în cel mai scurt timp zona să fie degajata.

Redactor: Sorin Hulubei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *