sâmbătă, septembrie 21, 2019
Acasă > Eveniment > Comerţul ambulant sancţionat de jandarmii de pe litoral

Comerţul ambulant sancţionat de jandarmii de pe litoral

Jandarmii constănţeni care au acţionat în zilele de 22-25 iulie, a.c., în sistemul integrat de menţinere a ordinii publice, (Litoral 2014) de la Năvodari pînă la Costineşti, au aplicat 46 sancţiuni contravenţionale a căror valoare totală este de 19700 lei, pentru încălcări ale legislaţiei în ceea ce priveşte comerţul ambulant, normele de convieţuire socială, tulburarea liniştii publice.

În perioada, 22-25  iulie a.c., între orele 11.00-12.30,  jandarmii din staţiunile Mamaia, Eforie şi Costineşti au desfăşurat acţiuni de depistare şi sancţionare a comerţului neautorizat. Au fost aplicate 32 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 11.400 lei.

 Exemple:

Colaci, saltele, zmee, mingii, pompe, pistoale cu apă, umbrele de plajă……

Joi, 24 iulie, ora 11.00, pe Faleza Mamaia, în apropiere de Hotelul Parc, militarii i-au surprins pe O. P., de 25 ani şi pe I.C., de 24 ani, care doreau să comercializeze fără a avea autorizaţie, 223 de articole pentru plajă (colaci, saltele, zmee, mingii, pompe, pistoale cu apă, umbrele, etc).

Bunurile oprite de la comercializare au fost indisponibilizate, în vederea confiscării.

„Parfumuri….”

Miercuri, 23 iulie, ora 12.00, în Satul de Vacanţă, jandarmii l-au surprins pe M. S., de 21 ani, din Constanţa, care oferea turiştilor spre vânzare nouă produse cosmetice,(parfumuri contrafăcute, diferite mărci) fără autorizaţie în acest sens şi neputând prezenta acte de provenienţă.

În aceeaşi zi, la ora 11.30, pe Faleza din Costineşti, B.M., de 24 ani şi L.C, de 23 ani,  ofereau spre vânzare 11 parfumuri contrafăcute, diferite mărci, fără autorizaţie în acest sens şi neputând prezenta acte de provenienţă.

Parfumurile au fost ridicate de jandarmi şi au fost întocmite actele de constatare pentru punerea în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

 Porumb, gogoşi, caise, mure, kurtos kalacs, nămol la… găleată, sticlă şi pahar

Marţi, 22 iulie, în apropierea plajei Casino, Mamaia, L. M, de 19 ani, din Constanţa, vindea turiştilor de pe plajă, mure din mai multe pahare de plastic.

După aproximativ 25 minute în aceeaşi zonă şi-au făcut apariţia I.B.,de 22 ani, C. L., de 24 ani, din Constanţa, care ofereau turiştilor spre vânzare nămol la sticlă şi porumb fiert dintr-o găleată.

Miercuri, 23 iulie, pe faleza din Eforie Sud, I.T. de 19 de ani, C.C.de 21 de ani,  din localitate, ofereau turiştilor spre vânzare caise dintr-o găleată, iar zmeura şi murele din pahare de plastic.

Miercuri, 23 iulie, în apropierea plajei din Costineşti, jandarmii i-au surprins în interval de 30 minute pe B. M., de 25 ani, S. M., de 23 ani, din localitate, care ofereau turiştilor spre vânzare, gogoşi, kurtos kalacs şi piersici dintr-o găleată.

Existând suspiciuni cu privire la calitatea alimentelor şi a celorlalte produse oferite spre vânzare şi condiţiile de comercializare care puteau pune în pericol sănătatea cumpărătorilor, marfa a fost ridicată în vederea distrugerii.

Persoanele în cauză nu au putut prezenta nici un fel de documente care să ateste legalitatea activităţii comerciale, drept pentru care au fost sancţionate cu câte 500 de lei, fiecare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *