luni, 10 august 2020
Acasă > Social > Comerțul cu cereale din Portul Constanța, cel mai important câștig al agriculturii românești

Comerțul cu cereale din Portul Constanța, cel mai important câștig al agriculturii românești

Anul 2014 va fi al doilea an în care România va intra pe excedent în comerțul cu produse agroalimentare, iar fondurile europene atrase în agricultură și dezvoltare rurală vor depăși 2,7 miliarde de euro, afirmă vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, într-un interviu acordat AGERPRES.

Potrivit sursei citate, reducerea TVA la produsele bio, dar și la carne și produse din carne se numără printre prioritățile anului 2015, însă acest lucru se va întâmpla “numai în condiții de siguranță, adică fără taxe și impozite mărite”.

Conform lui Daniel Constantin, cel mai important eveniment din agricultura românească în anul 2014 este faptul că portul Constanța a fost declarat numărul 1 din Europa din punct de vedere al comerțului cu cereale.

“Până la urmă este și un rezultat al unei munci pe care o prestează agricultorii în această țară, care are o producție din ce în ce mai mare, o producție constatată și un parteneriat de ani de zile cu țările arabe. Arată seriozitatea producătorului din România și calitatea produselor”, a afirmat ministrul Agriculturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *