duminică, 20 septembrie 2020
Acasă > Eveniment > Comoara din adâncuri

Comoara din adâncuri

Un bărbat din localitatea 2 Mai a ţinut în curte un tun considerat obiect de patrimoniu. El a descoperit tunul în luna aprilie în timpul unor scufundări, la o distanţă de aproximativ 100 de metri de plaja 2 Mai. A reuşit să scoată obiectul cu ajutorul altor persoane, iar de atunci l-a transformat în atracţie turistică. Un echipaj al Poliţiei de Frontieră s-a deplasat la domiciliul acestuia împreună cu un expert care a stabilit că tunul este obiect de patrimoniu.

“Se pare că a aparţinut unei goelete bizantine care a navigat în apropierea ţărmului Mării Negre. Cetăţeanul în cauză ne-a declarat faptul că a intrat în posesia acestui tun care cântăreşte aproximativ 300 de kg, are o lungime de aproximativ 171 de cm, în urma unor scufundări neautorizate în zona plajei 2 Mai. Acest obiect de patrimoniu şi l-a însuşit şi îl expunea în vederea atragerii unor turişti în zona domiciliului său”, a declarat ag. Marius Niculescu, purtător de cuvânt Garda de Coastă.

Poliţiştii au confiscat tunul şi l-au dus la serviciul de Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Constanţa.

“Specialiştii din cadrul Muzeului de Arheologie şi Istorie Constanţa vor stabili destinaţia lui conform procedurilor legale”, a declarat ag. Marius Niculescu, purtător de cuvânt Garda de Coastă.

Pentru fapta sa, bărbatul care a descoperit tunul riscă o pedeapsă cu închisoarea între 2 şi 5 ani. Acestuia i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de “efectuare de către persoane fizice sau juridice neautorizate a unor detecţii sau săpături în siturile arheologice.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *