Competiție navală româno-bulgară în Marea Neagră

Joi, 12 iunie, au avut loc primele curse din cadrul regatei Internaționale Poseidon-Kaliakria Cup. Competiția reunește iahturi cu vele din întreaga Europă și este cea mai importantă competiție de acest gen organizată pe țărmul vestic al Mării Negre. La clasa Racer s-au înscris 15 echipaje, iar la competiția de cruiser nu mai puțin de 17 iahturi.

Competiția de anul acesta a rezultat din asocierea a două concursuri cu tradiții în ambarcațiuni cu vele. Regata Poseidon a fost susținută de-a lungul anilor de Asociația Black Sea Sailing, care reunește proprietarii de iahturi din România. De cealaltă parte, Kaliakria Cup a fost lansată în orașul bulgăresc Balchik.

Concursul este compus din două etape. În prima zi dedicată întrecerii pe țărmul românesc al Mării Negre au avut loc două curse. Vor urma alte patru pe țărmul bulgăresc de la Balchik.

Întrecerea va avea însă și o etapă intermediară, de anduranță, de aproximativ 60 de mile marine, între cele două orașe organizatoare.

Numărul mare de echipaje înscrise la startul competiției demonstrează că asocierea româno-bulgară a funcționat. Competiția se va încheia oficial pe data de 15 iunie, în Bulgaria, unde va avea loc și festivitatea de premiere.

Redactor: Bogdan Bolojan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *