Acasă > Social > Comuna Stelnica va fi împădurită

Comuna Stelnica va fi împădurită

În zona brațului Borcea, va începe o campanie de împădurire. Pe o suprafață de patru hectare de teren, din Stelnica, judeul Ialomiţa vor fi plantați 3.800 de pomi. Lucrările încep în acest weekend. Asociația Crescătorilor de Animale Stelnica, înființată de primarul comunei, Costel Brateș, a început o campanie de împădurire. Mai exact pe o suprafață de patru hectare de teren situat pe malul brațului Borcea, vor fi plantați 3.800 de pomi: 2.700 de plopi și 1.100 de puieți de salcie.

„În fiecare an, în zonă, câte un metru se pierde din suprafața de teren din cauza inundațiilor. Pe viitor, această acțiune de împădurire va fi una benefică, deoarece are ca scop reducerea riscului de eroziune a malurilor, cauzată de creșterea nivelului apelor Dunării, care curge și pe raza județului Ialomița, la Stelnica, iar peste cațiva ani, când pomii vor crește, le vom oferi animalelor un confort sporit. Vom continua cu astfel de campanii de împădurire, deoarece eu văd numai beneficii de pe urma acestora“, a declarat Costel Brateș, edilul comunei Stelnica.

Acțiunea de împădurire a început încă de anul trecut, când reprezentanții primăriei au decis să împădurească patru hectare de teren cu sprijinul Inspectoratului de Jandrami al Județului Ialomița. Întreruptă la un moment dat, împădurirea zonei respective a fost reluată sub îndrumarea Direcției Silvice Ialomița, prin Ocolul Silvic Fetești.

R Denisa Stoenescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *