Acasă > Social > Concurs pentru ocuparea posturilor de directori de școli

Concurs pentru ocuparea posturilor de directori de școli

Astăzi a avut loc proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a funcțiilor vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar.

Ministerul Educației Naționale precizează că în perioada 19-31 iulie 2017 se vor desfășura proba de evaluare a CV-urilor candidaților și interviurile, conform programării stabilite de inspectoratele școlare județene.

Graficul desfășurării acestor probe va fi afișat la sediile inspectoratelor școlare, marți, 18 iulie 2017.

Pentru sesiunea iunie — august 2017 a concursului au fost publicate 3.508 funcții vacante, din care 2.365 de funcții de director, respectiv 1.143 de funcții de director adjunct.

Concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și de director adjunct din unitățile de învățământ constă în trei probe.

Proba scrisă presupune rezolvarea, în maximum 90 de minute, a unui test-grilă, în cadrul căruia sunt evaluate în proporție de 50% cunoștințe privind legislația specifică domeniului învățământ preuniversitar și în proporție de 50% cunoștințe privind managementul educațional.

Analiza Curriculumului Vitae este realizată de comisia de concurs, în plen, prin acordarea de puncte potrivit criteriilor și punctajelor prevăzute în metodologia de concurs, pe baza documentelor din dosarul de înscriere care dovedesc veridicitatea afirmațiilor din CV.

La interviul în fața comisiei de concurs (30 de minute) sunt apreciate calitatea și modul de susținere a ofertei manageriale, precum și cunoștințele privind legislația din domeniul învățământ preuniversitar, raportată strict la specificul și nivelul unității de învățământ.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *