Acasă > Politica > Condamnații definitiv, excluși de drept din PNL

Condamnații definitiv, excluși de drept din PNL

Biroul Politic Naţional al PNL a adoptat luni mai multe modificări la Statutul partidului referitoare la sancţiuni etapizate pentru membrii împotriva cărora a început o cercetare judiciară, transmite Agerpres, citată de Hotnews..
“Modificările se referă la toate etapele pe care un membru al PNL le poate parcurge în cazul în care începe împotriva să un proces penal sau o cercetare judiciară. Ca atare, în cazul în care împotriva unui membru al PNL este dispusă o măsură preventivă, şi aici este cazul arestului preventiv, fie efectiv, fie la domiciliu, în acest caz persoana respectivă este suspendată din funcţia pe care o deţine în PNL. În cazul în care este trimisă în judecată acea persoană, este suspendată din funcţie”, a explicat Gorghiu.
Ea a arătat că în situaţia în care un membru al PNL este condamnat în prima instanţa pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, este suspendat din calitatea de membru al partidului.
“În cazul în care are loc condamnare definitivă a persoanei respective, ea îşi va pierde calitatea de membru definitiv, ea va fi radiată”, a completat Gorghiu.
Copreşedintele PNL a menţionat că s-a decis şi că toate persoanele care sunt susţinute de PNL în administraţia publică centrală şi împotriva cărora începe urmărirea penală să-şi piardă sprijinul partidului.
“Sunt lucruri care ţin de esenţă PNL. Nu vrem să facem deloc rabat de la integritate, de la etică, de la ceea ce electoratul aşteaptă de la noi”, a declarat Gorghiu.
Propunerile de modificare a Statutului partidului adoptate în BPN vor fi înaintate Consiliului Naţional al PNL pentru a fi votate, iar apoi acestea vor fi transmise Tribunalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *