Acasă > Sanatate > Condiții moderne la Maternitatea “Cuza Vodă” din Iași

Condiții moderne la Maternitatea “Cuza Vodă” din Iași

După patru ani de la debutul lucrărilor, Maternitatea “Cuza Vodă” din Iași se poate mândri cu secții renovate la standarde europene. Investiția, în valoare de 27 de milioane de lei, a fost finanțată din fonduri europene, oferite ca împrumut Ministerului Sănătații de Banca  Mondială. Lucrările au vizat parterul cladirii si cele 5 etaje ale unității spitalicești. Etajul al șaselea, cel de Neonatologie, a fost  modernizat cu bani de la Consiliului Județean.

“Ce lipseau maternității erau  condițiile hoteliere și în momentul de față  acestea sunt la nivel european. Ați văzut  cum arată saloanele, sălile de nașteri, terapia  intensivă, sălile de operații. Este o maternitate de nivel european. La anul, și un  ambulatoriu de nivel european”, a spus prof. univ. dr. Mircea Onofriescu,  managerul Maternității “Cuza Vodă” Iași.

Lucrările nu se vor opri aici. Consiliul Județean intenționează să mute  activitatea din  pavilioanele C1 și C5,  care se află într-un stadiu avansat de degradare, în  imobile noi, care vor fi construite într-un viitor apropiat.

“Am putut astăzi să arătam ce  lucruri minunate s-au făcut pe parcursul celor  patru ani cand au avut loc lucrări de restaurare  a clădirii. Ați putut vedea cum arată  această clădire, de la pater până la etajul 5,  care a fost reparată prin banii de la Banca  Mondială, și etajul șase, ultimul, cel mai prețios  din aceasta clădire, cel care cuprinde secția de  Neonatologie, locul în care ajung copiii care  se nasc prematur”, a spus Cristian Adomniței, președintele  Consiliului Județean Iași.

De acum înainte, gravidele vor beneficia de condiții de spitalizare moderne și sigure. Pe lângă renovarea saloanelor, au  fost schimbate și instalațiile electrice, termice și  sanitare, iar spațiile au fost recompartimentate.

“A fost înlocuită și tâmplăria  exterioară și cea interioară, care este  una specială pentru zona medicală și este o  noutate pentru spitalele din Iași din câte cunosc  și anticipând că aceste spații vor fi echipate cu  aparatură modernă să nu uităm de soluția de  alimentare cu energie electrică care a trebuit  înlocuită”, a precizat Irinel Tofan, directorul Conest Iași.

Maternitatea “Cuza Vodă” din Iași este cea mai mare din  țară, aici înregistrându-se aproximativ 6.000 de  nașteri anual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *