Conducerea PSD aşteaptă propuneri din teritoriu pentru binele partidului

  •  
  •  
  •  
  •  

Membrii Biroului Permanent Naţional al PSD au convenit ca în perioada 19-20 aprilie să aibă loc, la Bucureşti, Congresul partidului. Prima zi va fi dedicată dezbaterilor pe ateliere şi reuniunii Consiliului Naţional, iar în a doua este programat Congresul în cadrul căruia social-democraţii vor apoba modificări ale Statutului PSD şi vor alege vicepreşedinţii partidului.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că azi şi mâine va trimite în teritoriu norma de reprezentare pentru fiecare organizaţie judeţeană. ,,De asemenea, vom stabili un grup de lucru care să definească regulamentul, procedurile prin care să fie aleşi vicepreşedinţii, pentru că vom avea un număr de vicepreşedinţi, respectiv opt, care să fie aleşi pentru fiecare regiune – şi intenţia noastră este ca un vicepreşedinte care candidează pe o regiune de dezvoltare actuală să fie votat numai de reprezentanţii din acea regiune, să nu fie votat şi de celelalte regiuni – iar şapte sau opt vicepreşedinţi pe domenii de activitate. Votul va fi în Congres, vom face un grup de lucru care să stabilească aceste proceduri – dacă va fi votul chiar în timpul congresului şi vor primi buletine de vot fiecare regiune pentru candidatul respectiv, se va face cu o seară înainte”, a afirmat Dragnea, citat de Agerpres.
În ceea ce privinţa reapariţiei funcţiei de preşedinte executiv al PSD, se pare că varianta este susţinută de social-democraţi, postul urmând să-i revină lui Liviu Dragnea. ,,Acum există la nivelul fiecărei organizaţii judeţene posibilitatea să aleagă sau nu posiblitatea funcţiei de prim-vicepreşedinte şi s-ar putea să ajungem la concluzia pentru coerenţă să se meargă şi în judeţe cu această opţiune şi probabil funcţia de secretar general să fie aleasă de Biroul Permanent Naţional la propunerea preşedintelui, un fel de funcţie numită cu atribuţii mai restrânse”, a explicat secretarul general al PSD. În altă ordine de idei, Dragnea a solicitat tuturor filialelor judeţene ca, în cadrul adunărilor generale, fiecare membru PSD să transmită o propunere care poate aduce beneficii partidului din punct de vedere organizatoric sau ca atitudine.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *