Acasă > Comunicate > Conferinţa de lansare a proiectului “Proiectează-ţi cariera”

Conferinţa de lansare a proiectului “Proiectează-ţi cariera”

Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, în parteneriat cu Universitatea “Ovidius” din Constanţa şi Universitatea “Dunãrea de Jos” din Galaţi, anunţã lansarea proiectului “Proiecteazã-ti cariera!” POSDRU/161/2.1/G/136624, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Conferinţa de lansare a proiectului va avea loc în data de 03.06.2014, începând cu ora 12.00, în cadrul Universitãţii “Ovidius” din Constanţa (B-dul Mamaia, nr .124), sala Amfitetru B1, sediu Bibioteca și este dedicată prezentării detaliate a obiectivelor și activităților proiectului precum și a beneficiilor pe care acest proiect le aduce membrii grupului țintă ce vor fi implicați pe toată durata implementării de 18 luni. Astfel, la eveniment sunt așteptați să participe studenți ai Facultăţii de Inginerie Mecanicã, Industrialã şi Maritimã de la Universitatea Ovidius din Constanța, precum și potențiali angajatori în domeniul ştiinţei inginereşti.

 „Proiecteazã-ţi cariera!” este un proiect care se adresează studenților aflaţi în etapa de tranziție de la școală la viața activă și care doresc să beneficieze de expertiza specialiștilor în domeniul ştiinţe inginereşti prin stagii de practicã, consiliere şi orientare profesionalã. Totodată, în cadrul proiectului vor fi dezvoltate 10  parteneriate cu societãţi având activitate relevantă în domeniu, în vederea asigurării stagiilor de practică pentru studenți.

Prin organizarea stagiilor de practică şi a sesiunilor de consiliere şi orientare profesionalã dedicate studenților proiectul își propune să obțină următoarele rezultate: îmbunătățirea accesului studenților pe piața muncii și diminuarea ratei șomajului; facilitarea procesului de planificare a carierei și de identificare a unui loc de muncă; încurajarea și promovarea parteneriatelor pe termen lung între mediul academic și organizațiile de profil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *