Consiliere psihologică pentru elevi

  •  
  •  
  •  
  •  

Elevii din unitățile constănțene de învățământ vor beneficia de consiliere psihologică pentru examenele de anul acesta! Inițiativa aparține Inspectoratului Școlar pentru a le asigura o promovabilitate cât mai bună la Evaluarea Națională care se apropie cu pași repezi.

“Prima direcție este reprezentată de pregătirea psihologică pentru această confruntare a elevilor, un moment important în viața lor. Managementul învățării, comunicarea, managementul emoțiilor sunt direcții spre care colectivul de specialiști își vor orienta efortul. Consilierea se va desfășura în toate unitățile școlare în care există elevi de gimnaziu.”  a declarat inspectorul școlar general Răducu Popescu.

Consilierea din partea unui psiholog este menită să îi ajute pe tineri să-și înfrângă temerile și emoțiile legate de examen, dar și să îi ajute să învețe și să comunice eficient.

“Având în vedere emoțiile mari care apar înaintea examenelor, este bine să păstrăm emoțiile bune, care ne mobilizează. Impactul asupra copiilor este major, iar nevoile lor, în această direcție, sunt reale.” a  profesorul psiholog Irina Ermolaev, director CJRAE Constanța.

Nu doar elevii își mobilizează forțele, ci și cadrele didactice. În perioada imediat următoare, profesorii vor lua parte la întîlniri cu elevii din clasele a VIII-a și părinții acestora pentru a discuta despre rezultatele de la simularea Examenului Național. Mai mult, la nivelul fiecărei instituții de învățămînt vor avea loc alte simulări de tip Evaluare Națională.

“Lucrările vor ajunge în unitățile școlare de unde au provenit și vor fi discutate împreună cu elevii și părinții. Până la sfârșitul acestei luni vor avea loc ședințe cu părinții, în care profesorii de română și matematică vor discuta și vor compara notele obținute la simulare cu notele obținute de elevi în timpul anului.” a precizat inspectorul școlar general Răducu Popescu.

Anul acesta,  170 de unități de învățământ din Constanța au avut o rată de promovabilitate peste 50% la simularea Evaluării Naționale, iar cele mai bune rezultate au fost înregistrate la Limba și Literatura Română, cu un procent de 68.4%, în timp ce la Matematică, elevii constănțeni au obținut în medie 47.4%. Potrivit Ordinului Ministerului Educației, Evaluarea Națională începe pe 23 iunie cu proba scrisă la Română și se încheie pe 25 iunie cu testarea la Matematică.

Redactor: Andreea Barbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *