joi, septembrie 19, 2019
Acasă > Eveniment > CONSTANȚA: 1.000 de autovehicule vor participa la protestul RCA

CONSTANȚA: 1.000 de autovehicule vor participa la protestul RCA

După o lună în care au aşteptat ca Guvernul să ia o decizie în privinţa creşterilor de preţuri ale poliţelor de asigurare de răspundere civilă, transpotatorii constănţeni trec şi ei la proteste de stradă. O vor face joi, 15 septembrie 2016, intre orele 9-15, când şi-au propus să blocheze municipiul Constanţa.

La manifestatie vor participa peste 1000 de autovehicule si 1000 de persoane.

„Vom protesta impotriva RCA, care s-a marit exagerat de mult si nejustificat, ceea ce va duce la falimentarea firmelor de transport din Romania“, transmite Lică Neagru, co-preşedinte COTAR.

Transportatorii au decis astazi ca pe 15 septembrie sa protesteze la Constanta, suparati ca Guvernul impus de Bruxelles vrea sa distrugă si transportul românesc. Acestia vor sa creasca si tariful la taxi pentru a-si recupera banii dati pe politele RCA. Acestia solicita revenirea la RCA din 2015 plus indexare de 52%. Joi va fi protestul patronatelor, primul de acest gen.

Protestatarii vor pleca de la vaporașul din Tomis Nord pe bulevardul Tomis pana la Prefectura, apoi pe strada Traian pe strada Mihai Viteazu, bulevardul Ferdinand, Gara CFR, strada  Caraiman, Soseaua Mangaliei, către Agigea. La Prefectura protestatarii vor opri pentru a-si striga nemultumirile, iar o delegatie va incerca sa discute cu prefectul pentru a gasi o solutie. La nivel national la protest sunt asteptate aproximativ 45.000 de autovehicule fără agabaritice si utilaje, iar la Constanta aproximativ 1000 de autovehicule. Adunarea se va face pe bulevardul Aurel Vlaicu catre Vaporasul de la intrarea dinspre Ovidiu. La Gara protestatarii se vor imparti in doua tabere, una va porni catre Agigea si cealalta catre Valu lui Traian.

Politistii le-au impus transportatorilor ca intre autovehiculele de mare tonaj sa se pastreze in timpul protestului o distanta de aproximativ 100 de metri. Intre acestea vor fi taxiuri sau microbuze pentru a nu se afecta asfaltul.

Protest va avea loc si la Mangalia acolo unde aproximativ de 70 de autovehicule vor circula cu viteza redusa pe strazi. O delegatie va merge si la primar pentru depune o sesizare.

Taximetristii sustin ca vor creste tariful, avand in vedere ca acesta ar fi ramas neschimbat la Constanta de aproximativ 9 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *